Pentru a profita real de această ȘANSĂ, am identificat cateva directii, pe care le vom supune atentiei si promovarii, intens, printr-o serie de dezbateri media, conferințe, memorii:
► Inainte de toate, este nevoie de recâștigarea respectului în conștiința publică pentru fermierii din Romania, carora ar trebui sa li se acorde importanta si atentia cuvenita pentru urmatoarea perioada.
► Incurajarea consumului de produse alimentare romanesti si activarea spiritului de solidaritate din partea consumatorilor romani cu fermierii autohtoni.
► Realizarea unor canale alternative de vanzare a produselor alimentare romanesti prin care producatorii si procesatorii autohtoni sa-si poata valorifica direct produsele, in mod corect si neconditionat, catre consumatorii finali.
► Pentru a-și crește eficiența, micii fermieri trebuie încurajați să se asocieze, in special sub forme cooperatiste.
► Sprijinirea dezvoltarii unitatilor zonale de depozitare si procesare a produselor alimentare in regim cooperatist si/sau independent.
► Forța de muncă specializată în agricultură repatriată, trebuie stimulata si sprijinita sa se integreze in agricultura autohtona.
► Asociațiile profesionale și fermierii trebuie să-și construiască o platformă tehnocrată comuna, care să le dea posibilitatea de a-și alege, singuri și fără compromisuri, reprezentanți profesioniști în structurile politice și administrative care au legătură cu domeniul agricol din Romania.